Woonhuisverzekering

Een opstalverzekering (woonhuisverzekering) is verplicht voor iedereen die een hypotheek heeft. Maar ook zonder een hypotheek is het natuurlijk verstandig om uw woonhuis en opstallen te verzekeren!
De premie voor een opstalverzekering bepalen de verzekeraars aan de hand van onder andere herbouwwaarde van de opstal, bouwaard en ligging, maar ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld het soort dakbedekking (pannen - mastiek - riet).  Om de beste verzekering voor u te berekenen hebben wij deze gegevens nodig. Tevens is de maatvoering van het pand belangrijk voor het bepalen van de herbouwwaarde.
Wij gaan dan op zoek naar de verzekering die het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering geldt voor alles wat u in huis hebt, Het zijn de zaken die de inrichting van uw huis vormen, en dat gaat ver. Want ook alle zaken die in kasten en laden zijn opgeborgen dienen meegeteld te worden.  Dan zijn er nog zaken die als kostbaarheden zijn te beschouwen, zoals verzamelingen, antiek ,kunst of sieraden.
Hiervoor zijn speciale dekkingen binnen de inboedelverzekering mogelijk, maar ook aparte kostbaarhedenverzekering is mogelijk. 

Inboedelmeter
Voor het bepalen van de waarde van uw inboedel is het praktisch om een inboedelmeter te gebruiken. Door toepassing van de inboedelmeter op uw inboedelverzekering krijgt u recht op garantie tegen onderverzekering bij onverhoopte schade.
U kunt hier de inboedelmeter downloaden om  te bepalen wat de waarde van uw inboedel eigenlijk is.

Verzekeringsmogelijkheden

Opstal en inboedel verzekeringen kunnen worden onderverdeeld naar de geboden dekking: 

  • een 'kale' brandverzekering
  • glasverzekering
  • eigenarenbelangverzekering ( voor app.eigenaren binnen een VVE)
  • brand/inbraakverzekering
  • uitgebreide gevarendekking (UGV)
  • extra uitgebreide gevarendekking (Extra UGV)
  • van buitenkomende onheilendekking ( all-risks)

Herbouwwaardemeter!
Om een idee te krijgen van de te verzekeren waarde in uw situatie, kunt u hier een standaard herbouwwaardemeter downloaden. 

Eén maatschappij!

Colpa assurantie en hypotheekadvies adviseert bijna altijd de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij dezelfde maatschappij.

Als er schade ontstaat aan uw huis, bijvoorbeeld door brand, inbraak of storm, dan hoeft er geen misverstand te ontstaan over wie welke schade vergoedt.  
Brengt u meerdere schadeverzekeringen onder bij een verzekeraar, dan is het wel zo handig om een pakketverzekering af te sluiten.
Niet alleen schept zo'n pakket duidelijkheid over wie moet uitkeren als er schade is. Verzekeringspakketten hebben meestal dezelfde vervaldatum. Dit is de dag waarop voor verzekeringen het nieuwe verzekeringsjaar ingaat. Het wordt zo makkelijker over te stappen van de ene naar de andere maatschappij.