Autoverzekering

Als u een auto koopt bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Dit is de eenvoudigste vorm van verzekering en lijkt makkelijk geregeld.Let wel op dat u de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn meer dan 100 verschillende autoverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van het type auto (automerk, gewicht...), leeftijd bestuurder, regio , kilometergebruik, particulier of zakelijk, en natuurlijk het aantal schadevrije jaren dat is opgebouwd.

Uiteraard is ook de leeftijd van het voertuig zelf van belang. Hiermee kan de keuze van de verzekeringsvorm worden gemaakt. Afhankelijk van uw eigen middelen ( bijv. spaargeld ) kunt u kiezen om de auto vanaf een bepaalde leeftijd van het voertuig bijvoorbeeld niet  meer all-risks maar beperkt casco te verzekeren.  Er wordt wel gezegd dat een auto na 6 jaar wa-beperkt casco verzekerd kan worden, maar de vraag is natuurlijk of u zich dat wel kan veroorloven. Kortom; er is geen standaard, wij bepalen in overleg met u wat uw keuze wordt.

De verzekeraars baseren hun premie dus op bovenstaande kenmerken. Om de beste deal voor uw autoverzekering te kunnen vinden hebben we deze gegevens nodig. Wij gaan dan op zoek naar de verzekering die het beste in de gegeven situatie past. Voor de duidelijkheid noemen we de bekendste vormen en wat ze inhouden: 

 • WA (wettelijk aansprakelijkheid)
  Dit is de basisdekking en de goedkoopste. De schade die u met uw auto veroorzaakt aan derden wordt vergoed, maar niet de schade aan de eigen auto.
 • WA Beperkt Casco
  Naast de WA dekking wordt nu ook de schade aan de eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan uw eigen  auto die u zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.
 • WA Volledig Casco (All Risk)
  Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan de eigen auto vergoed.
 • Ongevallen inzittenden
  Deze aanvulling op uw auto of motor verzekering dekt een vast verzekerd bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden of blijvende invaliditeiten ten gevolge van een ongeval.
  - Rechtsbijstand
  Deze aanvulling dekt rechtshulp bij schade die niet eenvoudig te verhalen is, of waarvan u niet weet of u wel aansprakelijk bent. Er zijn verschillende vormen. Verhaalsbijstand , Verkeersbijstand of Motorrijtuigrechtsbijstand.